Taksiciler Odası Başkanı'ndan İBB'ye Zam Tepkisi: Bu Maliyetlerle Çalışamayız

Taksiciler Odası Başkanı'ndan İBB'ye Zam Tepkisi: Bu Maliyetlerle Çalışamayız

İstanbul'da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 13 oranında zam yapılırken, taksi açılış ücreti 30 TL, kısa mesafe ücreti ise 100 TL olarak düzenlendi. Bu zam oranlarına itiraz eden İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Esnafı hiçe sayan teklifi kabul etmiyoruz. Bu maliyetlerle çalışamayız" şeklinde konuştu. Taksicilerin yüzde 30 zam istediği, ancak İBB'nin teklifini yüzde 19'a kadar yükselttiği belirtildi.

Zam Oranları

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) temmuz ayı toplantısında toplu ulaşıma zam kararı alındı. İstanbul'da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 13 ila yüzde 20 arasında zam yapıldı. Tam bilet ücreti 17,70 TL'den 20 TL'ye, öğrenci bilet ücreti ise 10 TL'den 12 TL'ye kadar yükseldi. Öğrenci aylık abonman ücreti de 250 TL'den 282,5 TL'ye kadar çıkarıldı.

Taksi Ücretlerindeki Değişiklikler

Taksi ücretlerinde de değişiklikler yapıldı. Taksi kısa mesafe ücreti 100 TL olurken, açılış ücreti 30 TL'ye kadar yükseldi. CNBC-e'de yer alan habere göre, zam oranının artırılması için teklif yeniden alt komisyona gönderilecek.

Taksicilerin Zam Talebi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, bu zam oranlarına itiraz etti. Aksu, "Esnafı hiçe sayan teklifi kabul etmiyoruz. Bu maliyetlerle çalışamayız" dedi. Taksicilerin yüzde 30 zam istediği, ancak İBB'nin teklifini yüzde 19'a yükselttiği öğrenildi. Müzakerelerin sonuç vermemesi nedeniyle yüzde 13'lük zam oranı UKOME oylamasında kabul edildi.

Önceki Haber Erdoğan'ın Uyarısından Sonra Bakanlık Harekete Geçti! CHP'li Belediyelerin Prim Borçları Tahsil Edilecek
Sonraki Haber Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İlginç Borç Teklifi: "Cami ve Trafoları Al, Bizi Rahat Bırak"
Benzer Haberler