Tasarruf Tedbirlerine Rağmen 24 Milyon Liralık Tuvalet Tadilatı

Tasarruf Tedbirlerine Rağmen 24 Milyon Liralık Tuvalet Tadilatı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 17 Mayıs'ta yayınladığı tasarruf tedbirlerine rağmen, bakanlık binasındaki tuvaletlerin 24 milyon lira harcanarak yenilendiği iddiası gündeme bomba gibi oturdu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu iddiaları doğruladı ve tadilatın zorunlu olduğuna dikkat çekti.

BAKANLIK "TADİLAT" HABERLERİNİ DOĞRULADI

Basında yer alan haberleri doğrulayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, bakanlığın Dikmen yerleşkesindeki tuvalet ve müştemilatlarının zorunlu tadilat geçirdiğini, tasarruf tedbirlerinin ise hassasiyetle takip edildiğini bildirdi. Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bakanlığımız, tasarruf tedbirlerini açıklarken aynı zamanda bu tedbirlere uymadığı yönündeki iddialarla ilgili olarak şu açıklamayı yapmak zorunlu hale gelmiştir. 17 Mayıs 2024'te yayımlanan Tasarruf Tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile tüm kamu kurumları kapsama alınmış ve birçok alanda kurallar belirlenmiştir.

"GENELGENİN AMACI TASARRUF SAĞLAMAKTIR"

Genelgenin uygulanması için gerekli tedbirler alınmakta ve uygulama takip edilmektedir. Bakanlığımızca oluşturulan bilgi sistemlerine kurumlar tarafından veri girişleri yapılmaktadır. Genelgenin temel amacı kamuda verimliliği artırarak tasarruf sağlamaktır. Bu yaklaşımla, kamuda deprem riski hariç, yeni hizmet binası satın alınması, kiralanması ve yaptırılmasına izin verilmemektedir.

"ÇARPITMA HABERLERLE GENELGE SABOTE EDİLMEK İSTENİYOR"

Açıklamada, mevcut binaların ekonomik ömrünü uzatacak bakım onarımların hizmetin devamı için gerekli olduğu ve verimlilik anlayışıyla uyumlu olduğu belirtilerek, "Binaların ömrünü uzatacak bakım onarımlar, Tasarruf Genelgesi'nin kapsamı dışındadır. 1985 yılında faaliyete geçen Bakanlığımızın Dikmen yerleşkesindeki tuvalet ve müştemilat tesisatları hizmet veremez hale gelmiştir. Bu nedenle bakım onarım yapılması zorunlu hale gelmiştir. Çarpıtma haberlerle, Tasarruf Genelgesi sabote edilmeye çalışılmaktadır. Ancak Genelge'nin uygulanması, gerek kurumlarımız gerekse Bakanlığımızca hassasiyetle takip edilmeye devam edecektir." denildi.

Önceki Haber Bakan Şimşek: Dezenflasyon Süreci Başladı
Sonraki Haber İşsizlik ve İstihdam Oranları Açıklandı: Bakan Şimşek'in Mesajı
Benzer Haberler