Tatiller Uzuyor, Esnek Çalışma Geliyor! Çalışma Hayatında Büyük Değişiklikler Yolda

Tatiller Uzuyor, Esnek Çalışma Geliyor! Çalışma Hayatında Büyük Değişiklikler Yolda

Resmi Gazete’de yayımlanan Yeni Orta Vadeli Program, çalışma hayatında büyük değişiklikler getirecek esnek ve uzaktan çalışma modellerini de gündeme aldı. Bu düzenlemelerle çalışanların iş ve özel hayat dengesi sağlanacak, rahat bir çalışma ortamı yaratacak. Yaş sınırlaması olmaksızın çalışmak isteyenler için de uygun koşullar meydana getirilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve 6 bakan tarafından duyurulan programda, pandemi ile hayatımıza giren uzaktan ve esnek çalışma modelleri yasal düzenlemelerle hayata geçirilecek. Bu değişiklikler, çalışanların verimliliğini artırmayı ve iş-yaşam dengesini sağlamayı amaçlıyor

Bazı Meslekler Yok Olacak, Yenileri Gelecek

Yeni teknolojilerle birlikte bazı sektörler yok olurken, yeni meslekler ve çalışma biçimleri ön plana çıkacak. Orta Vadeli Program, bu değişimlere uyum sağlamak için sektörel dönüşümleri ve mesleki eğitimleri de barındırıyor.

Yeni Dönemde Neler Değişecek?

- Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma gibi modellerle işgücü piyasasına esneklik getirilecek. Kadın-erkek eşitliğini gözeten ve iş-özel yaşam dengesini sağlayan düzenlemeler yapılacak.

- İş Kanunu’nda sosyal taraflarla iş birliği yapılarak güvenceli esnek çalışma koşulları sağlanacak.

- Yeşil ve dijital dönüşümle işgücü piyasalarına uyum sağlanacak, adil geçiş süreci için programlar uygulanacak.

Her Yaşa Uygun Çalışma İmkanları

Program, her yaştan bireyin çalışma hayatında kalmasını teşvik edecek. Aktif yaşlanma yaklaşımıyla bireylerin becerileri güncel ihtiyaçlara uyarlanacak, hayat boyu öğrenmeye katılım desteklenecek.

Düzenlemeler Ne Zaman Hayata Geçecek?

Uzaktan ve esnek çalışma düzenlemelerinin 2025’in ilk çeyreğinde yasalaşması planlanıyor. İş Kanunu’ndaki değişiklikler de aynı dönemde sosyal taraflarla diyalog halinde yapılacak.

Önceki Haber Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notunu BB-'ye Yükseltti
Sonraki Haber FM Tasarım: Masko'nun Modern Mobilya İncisi
Benzer Haberler