Tofaş, Bursa Fabrikasında Üretime Geçici Ara Veriyor

Tofaş, Bursa Fabrikasında Üretime Geçici Ara Veriyor

Türkiye'nin önde gelen otomotiv devi Tofaş, Bursa fabrikasında planlı bakım-onarım çalışmaları ve ihracat pazarlarındaki gelişmeler nedeniyle 16 Temmuz-20 Ağustos 2024 tarihleri arasında üretime ara vereceğini ilan etti.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) Yapılan Açıklama

Tofaş, KAP'a yapmış olduğu açıklamada, "Şirketimiz Bursa fabrikasında 16 Temmuz 2024 - 20 Ağustos 2024 tarihleri arasında üretim hatlarında yapılacak planlı bakım-onarım çalışmaları ve ihracat pazarlarındaki seyir sebebiyle üretime geçici olarak ara verilecektir" ifadelerine yer verdi.

Planlı Yıllık İzin ve Nöbetçi Personel

Açıklamada, belirtilen dönemde çalışanların planlı yıllık izinlerini kullanacakları ve fabrikada nöbetçi personelin bakım ve revizyon çalışmaları yürüteceği de belirtildi. Bu süreçte, fabrikanın sadece bakım ve revizyon çalışmalarına odaklanacağı ifade edildi.

Tofaş'ın KAP'a yaptığı açıklama şu şekilde:

“Şirketimiz Bursa fabrikasında 16 Temmuz 2024 - 20 Ağustos 2024 tarihleri arasında üretim hatlarında yapılacak planlı bakım-onarım çalışmaları ve ihracat pazarlarındaki seyir sebebiyle üretime geçici olarak ara verilecektir. Bahse konu dönemde çalışanlarımız planlı yıllık izin hak edişlerini kullanacak olup, fabrikamızda nöbetçi personel ile sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecektir.”

Tofaş, üretim hattındaki bu geçici duraklamanın ardından, planlı bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayarak üretime kaldığı yerden devam etmeyi amaçlıyor.

Önceki Haber Merkez Bankası Faizi Yüzde 50'de Sabit Bıraktı: Enflasyonla Mücadele Devam Ediyor
Sonraki Haber Banka Hesabı ve POS Cihazı Cezalarında Artış Kapıda
Benzer Haberler