Tüketiciyi Kandıran Firmalara 815,3 Milyon TL Ceza Kesildi

Tüketiciyi Kandıran Firmalara 815,3 Milyon TL Ceza Kesildi

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılının ilk 8 ayında tüketiciyi yanıltan firmalara toplam 815,3 milyon TL para cezası uyguladı. Bu cezalar, haksız fiyat artışları, ayıplı ürün ve hizmet satışı gibi birçok usulsüz ticari faaliyete yönelik denetimlerin sonucunda verildi.

Denetimlerde Büyük Cezalar Kesildi

Ticaret Bakanlığı, tüketiciyi korumak için gerçekleştirdiği denetimlerde sadece Ağustos ayında 79,5 milyon TL para cezası kesti. 2024’ün ilk 8 ayında ise toplamda 815 milyon TL para cezası uygulanmış durumda. Bu denetimler, mesafeli satışlar, abonelikler, ön ödemeli konut satışı ve bankacılık gibi birçok farklı sözleşmeye yönelik gerçekleştirildi.

Ürün Güvenliği ve Haksız Ticaret Uygulamaları

Bakanlık, ürün güvenliği ve haksız ticari uygulamalara yönelik de sıkı denetimler gerçekleştirdi. Tekstil, oyuncak, deterjan gibi ürünlerde güvensiz satışların önüne geçmek için yapılan denetimlerde 16 milyon TL para cezası uygulandı. Reklam ve haksız ticari uygulamalara yönelik denetimlerde ise 165 milyon TL ceza kesildi. Lokanta, kafe gibi işletmelere yönelik fiyat etiketi ve tarife denetimlerinde de 201,5 milyon TL para cezası verildi.  Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin haklarını korumaya yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceğini vurguladı.

Önceki Haber Ardeko Ofis: Ofis Mobilyasında Kalite ve Tasarımın Buluştuğu Adres
Sonraki Haber DMM'den Yalanlama: Emeklilerin Banka Hesaplarına İnceleme İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor
Benzer Haberler