Türk-İş Başkanı Atalay: Sıkıntılarımıza Rağmen Zenginlerden Daha Mutluyuz

Türk-İş Başkanı Atalay: Sıkıntılarımıza Rağmen Zenginlerden Daha Mutluyuz

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, işçilerin son yıllarda ekonomik olarak zorlandığını belirterek, dikkat çeken bazı açıklamalarda bulundu. Atalay, "Vergi ve maaş konularında sorunlarımız var. Buna rağmen biz zenginlerden daha mutluyuz. Onların bir haftada kedilerine harcadığı parayı, biz bir ayda kazanıyoruz" şeklinde konuştu.

Atalay: Memurlar Fazla Almıyor, Biz Az Alıyoruz

Ankara’da düzenlenen "Enflasyonda Atalet, Ücrette Sefalet, Vergide Adalet Arayışı Sempozyumu"nda konuşan Atalay, işçilerin zorluklarla mücadele ettiğini vurguladı. "Eskiden kamu işçileri maaşlarda öncüydü. 15 ay önce öyle bir sözleşme yaptık ki doktorları ve müdürleri bile geçtik. İşverenler bu durumdan şikayetçi oldular; ‘İş yerinde huzur kalmadı’ dediler. Aslında memurlar çok kazanmıyor, biz az alıyoruz. Evde geçim sıkıntısı varsa huzur da olmaz" diye konuştu.

"Adil İşverenler Var Ama İşçileri Kapı Önüne Koyanlar Daha Fazla"

Atalay, işçilerin ücretlerinin vergiler nedeniyle düşük kaldığına dikkat çekerek, "12 ay çalışıyoruz, 1,5 ayı vergiye gidiyor. Tüm bu sıkıntılara rağmen zenginlerden daha mutluyuz. Biz bir ayda ne kazanıyorsak, onlar bir haftada kedilerine mama olarak harcıyor. Elbette adil işverenler var ama çoğunlukla işçileri örgütlendiklerinde kapının önüne koyan patronlar da çok. Her koşulda adil olmak zorundayız. Temmuz ayında kamu işçilerine %24,73 zam verildi. Eylül ayında da %17,43 zam alacaklar. ‘Temmuzda kamu işçilerine verdiyseniz, diğer işçilere de aynı oranda zam yapmalısınız’ diyoruz" ifadelerine yer verdi.

Önceki Haber Betonarme Perde Su Yalıtımı: Nedir, Nasıl Yapılır ve İstanbul’da Fiyatları Nasıldır?
Sonraki Haber Sigara Fiyatlarına Yeni Zam: En Pahalı Sigara 89 TL Oldu
Benzer Haberler