Türkiye'den İsrail'e Petrol İhracı İddialarına BOTAŞ'tan Yanıt

Türkiye'den İsrail'e Petrol İhracı İddialarına BOTAŞ'tan Yanıt

Türkiye'nin İsrail'e petrol sattığı yönündeki iddiaların artması üzerine Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nden (BOTAŞ) bir açıklamada bulundu. Kurum, petrol ihracıyla ilgili iddiaların gerçek dışı olduğunu vurguladı.

"Herhangi Bir Faaliyet Yok"

BOTAŞ, İsrail'e petrol ihraç edildiğine dair asılsız iddialar üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, "BOTAŞ tarafından İsrail'e petrol ihraç edildiği yönündeki asılsız iddialara yönelik olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı hâsıl olmuştur. BOTAŞ'ın ham petrolün satışı ve ticaretine ilişkin herhangi bir faaliyeti bulunmamaktadır," ifadelerine yer verdi.

Olayın Geçmişi

7 Ekim 2023'te Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın Aksa Tufanı saldırılarına karşılık olarak Gazze'ye bombardıman başlatan İsrail, yaklaşık 40 bin Filistinliyi katletmişti. Bu olayların ardından Türkiye'nin İsrail ile ticaretine devam ettiği yönünde bazı iddialar ortaya atıldı. Ticaret Bakanlığı, bu iddialara cevap vererek İsrail ile ticaretin sonlandırıldığını bildirmişti. 

2 Mayıs'ta yapılan açıklamada, 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren 54 ürün grubunun İsrail'e ihracatının kısıtlandığı belirtilmiş ve alınan tedbirlerin ikinci aşaması kapsamında, "İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur," ifadeleri kullanılmıştı.

Bu açıklamalar doğrultusunda, BOTAŞ'ın İsrail'e petrol ihracatı yapmadığı kesin bir dille ifade edilmiştir.

Önceki Haber İzmir'in Meşhur Gevreğine Zam Geldi: Gramaj Düştü, Fiyat Yükseldi!
Sonraki Haber Kabine Bir Ay Sonra Yeniden Toplanıyor! Gündem Enflasyon Rakamları
Benzer Haberler