Türkiye'nin 58. Havalimanı Cumartesi Günü Açılıyor

Türkiye'nin 58. Havalimanı Cumartesi Günü Açılıyor

Türkiye'nin 58. havalimanı olan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın, 10 Ağustos Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek. Bu havalimanının, Mersin, Adana, Osmaniye ve Niğde gibi şehirlerde yaşayan 5 milyondan fazla kişiye hizmet vermesi amaçlanıyor.

Ulaştırma Bakanı'ndan Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yıl başından bu yana açılan önemli projeleri hatırlatarak, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın da bu projeler arasına katıldığını ifade etti. Uraloğlu, 2002'de 34,5 milyon olan iç ve dış hat yolcu sayısının 2023 sonunda 214 milyonu aştığını ve Türk semalarında her 15 saniyede bir uçak geçtiğini belirtti. 2023 yılı sonunda 230 milyon yolcu taşınmasının öngörüldüğünü de ekledi.

Bölgenin Kültürünü Yansıtan Tasarım

Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın ağaç formunda tasarlanan hava kontrol kulesi, turuncu rengi ve pamuk motifleriyle bölgenin kültürünü yansıttığına dikkat çekti. Havalimanı, 8 milyon yolcu kapasitesi ve 110 bin metrekare terminal alanı ile bölgenin tüm hava yolu ihtiyaçlarını karşılayacak.

Bölgeye ve Ekonomiye Katkı

Havalimanı, Mersin, Adana, Osmaniye ve Niğde'de yaşayan 5 milyondan fazla kişiye hizmet edecek ve Türkiye'nin Orta Doğu'ya açılan önemli kapılarından biri olacak. Ayrıca, doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Önceki Haber 'Yarısı Bizden' Kampanyasında Yeni Dönem
Sonraki Haber Roblox'tan Erişim Engeline İlişkin İlk Açıklama Geldi
Benzer Haberler