Türkiye'nin Yeni Denizaltısı Pirireis Görevde! Erdoğan İki Müjde Daha Verdi

Türkiye'nin Yeni Denizaltısı Pirireis Görevde! Erdoğan İki Müjde Daha Verdi

Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilen ilk denizaltı Pirireis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete alınıyor. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, donanmanın gücüne güç katacaklarını belirtti ve Hızırreis denizaltısının 2025'te, Muratreis denizaltısının ise 2026'da hizmete gireceğini müjdeledi.

Türk Deniz Kuvvetleri ve savunma sanayisine önemli katkılar sağlayan Pirireis, bugün resmen göreve başlıyor. Erdoğan, törende Deniz Kuvvetleri'nin gücünü artıracak adımlar attıklarını vurguladı ve Aksaz Tersanesi Komutanlığı'nın da hizmete girdiğini açıkladı. Ayrıca, Hızırreis'in deniz testlerinin başladığını ve Muratreis'in donatım çalışmalarına başlandığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin başında şehitlere rahmet, gazilere ise şükranlarını sundu. Türkiye'nin güçlü bir donanmaya sahip olmasının önemine değinen Erdoğan, 2002'den bu yana Türk Silahlı Kuvvetlerini güçlendirme çabalarının devam ettiğini belirtti. TCG Pirireis denizaltısının, Türkiye'nin stratejik denizaltı gücünün ilk adımı olduğunu ve denizaltının 380'den fazla testten başarıyla geçtiğini ifade etti.

Önceki Haber KPSS Sonuçları Açıklandı
Sonraki Haber Türkiye'de Kiraların En Düşük Olduğu Şehirler Açıklandı
Benzer Haberler