Türkiye Sigorta, 2024'ün İlk Yarısında Yüzde 107 Büyüdü

Türkiye Sigorta, 2024'ün İlk Yarısında Yüzde 107 Büyüdü

Türkiye Sigorta, 2024 yılının ilk yarısında yüzde 107 büyüme kaydederek 50,4 milyar lira prim üretti. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak - 30 Haziran döneminde toplam prim üretimi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 107 artarak 50 milyar 410 milyon liraya ulaştı. Bu performans, Türkiye Sigorta'nın sektörde yeni bir rekora imza atmasını sağladı.

Kurumsal ve Bireysel Ürünlerde Büyük Başarı

Türkiye Sigorta, 2024'ün ilk yarısında havacılık, nakliyat, yangın gibi kurumsal branşların yanı sıra sağlık ve kasko gibi bireysel ürün gruplarında da prim üretiminde önemli başarılara imza attı.

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak'ın Açıklamaları

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Taha Çakmak, 2024 yılındaki etkili strateji ve saha yönetimi sayesinde, geçen yılın 59 milyar 518 milyon liralık prim üretimi rakamına neredeyse yılın ilk yarısında ulaştıklarını belirtti. Çakmak, etkin saha yönetimi, ihtiyaca uygun ürün ve fiyatlama stratejileri ile başarılı bir performans sergilediklerini vurguladı.

Çakmak, "İlk yarı yılda gücümüzü adımızdan ve insanımızdan alarak, ülkemizin stratejik yatırımlarına güvence sağlarken, aynı zamanda milletimizin sigorta ürünlerine en kolay şekilde ulaşması için çalıştık. Prim üretimimizi ilk yarıyılda bir önceki aylara ve yıllara göre düzenli olarak rekor düzeyde artırdık, bu, başarılı kurumsal performansımızın en somut göstergesidir," dedi.

Sağlık Sigortalarında Yüzde 237 Büyüme

Taha Çakmak, 2024'ün ilk yarısında sağlık sigortalarında yüzde 237 büyüme kaydederek 3,7 milyar lira prim üretimine ulaştıklarını belirtti. Ayrıca yangın, mühendislik, havacılık ve nakliyat poliçeleri ile ülkenin değerlerine ve yatırımlarına güvence sunduklarını ifade etti. Çakmak, "Sektör liderliğini açık ara sürdürdüğümüz yangın ve kasko branşlarında verimlilik ve sürdürülebilir karlılık stratejilerimiz doğrultusunda büyüme performansımızı devam ettiriyoruz," dedi.

Yıl Sonu Hedefleri ve Stratejiler

Türkiye Sigorta, 2024'ün ilk yarısında yakaladığı başarıyı yıl sonuna kadar sürdürmeyi hedefliyor. Çakmak, "Stratejik hedeflerimiz doğrultusunda 2024 yılının sonunda da hem bireysel hem de ticari segmentteki gelişimimizi sürdürecek, yaygın ve müşteri odaklı satış ve hizmet ağımızı kullanarak sürdürülebilir karlı büyümemizi devam ettireceğiz," dedi.

Yılın ilk yarısında banka satış kanalı yanı sıra acente, broker ve direkt satış kanallarını da daha etkin hale getirdiklerini belirten Çakmak, "Bu anlayışımızla 2024 sonunda sektörümüzün öncüsü olarak, lider şirket konumumuzu pekiştireceğiz. Gücünü adından alan ve hayatın her alanında sigortalılarının yanında olan bir şirket olarak, ülkemizle birlikte gelişmeye ve güçlenmeye devam edeceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

Önceki Haber AK Parti'den Nüfus Artışını Teşvik İçin Yeni Adımlar: Üç Çocuğa Asgari Ücret Desteği ve Doğum Parası Güncellemesi
Sonraki Haber Emekliler Zam Bekliyor: Bugünkü Toplantının Detayları
Benzer Haberler