Uzmanlar Uyardı: Ucuz Altın Tuzağına Dikkat Edin

Uzmanlar Uyardı: Ucuz Altın Tuzağına Dikkat Edin

İnternetten ucuz altın satın alırken dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, dolandırıcılık vakalarının arttığına dikkatleri çekiyor. Hatay'da sarraflık yapan Ahmet Güney, vatandaşları internet üzerinden yapılan mücevher alışverişlerinde fiziki satış mağazası olan firmaları tercih etmeleri konusunda uyarıda bulundu. Güney, sahte, ayarı ve gramajı düşük altınların internetten alışveriş yapan kişilere sorun yaratabileceğini dile getirdi.

"Ucuz Altına Aldanmayın"

Ahmet Güney, altının uluslararası bir değeri olduğunu hatırlatarak, piyasa değerinin çok altında satılan altınların genellikle sahte olabileceğini ya da düşük kaliteye sahip olduğunu dile getirdi. İnternetten yapılan altın alışverişlerinde vatandaşların ucuza aldıklarını zannederken, aslında zarar edebileceğini ifade etti.

Sahte ve Düşük Kaliteli Altın Tehlikesi

Güney, internetten alınan altınların sahte ya da gramaj ve ayarının düşük çıkma olasılığına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için altın alışverişi yapılan firmanın mutlaka fiziki bir mağazasının olması gerektiğini vurguladı. İnternetten yapılan alışverişlerde mağdur olmamak için, satıcı firmanın güvenilirliğini araştırmanın önemine dikkat çekti.

Önceki Haber Marketlerde Yeni Fiyat Artışları: Pek Çok Ürünün Fiyatı Yükseldi
Benzer Haberler