Vergi Paketinin İmzacısı AK Partili Vekil, Eşinin Şirketinin Vergi Ödemediğini Kabul Etti

Vergi Paketinin İmzacısı AK Partili Vekil, Eşinin Şirketinin Vergi Ödemediğini Kabul Etti

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen vergi paketinin ilk imzacısı olan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, eşinin şirketlerinin vergi ödemediği iddialarını doğruladı. Ök, "Gelir elde ettiğimizde vergi ödüyoruz. Zarar eden şirketlerden vergi doğmaz" şeklinde konuştu. 

Vergi Paketine Tepkiler

Vergi paketi görüşmeleri sırasında, Nilgün Ök'ün eşinin şirketlerinin son 5 yılda, ağabeyiyle birlikte kurduğu şirketin ise son 3 yılda hiç vergi ödemediği iddia edildi. Ök, bu şirketlerin zarar ettiği için vergi ödemediğini belirtti. "Zarar eden şirketler vergi ödemez. Kar eden şirketlerimiz tabi ki vergi ödüyor" açıklamasında bulundu.

Muhalefetten Sert Tepki

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Vergi ödemeyen, vergi paketi getirmemeli" diyerek tepki gösterdi. Genel Kurul'da tansiyon yükselince birleşime 10 dakika ara verildi.

Nilgün Ök'ün Açıklamaları

Nilgün Ök, "Vergi, gelirleriniz giderlerinizden fazlaysa ödenir. Zarar eden şirketler vergi ödemez. Tasfiye halinde olan bir şirketten vergi beklemek anlamsız" dedi. Ök, şirketlerin finansman giderleri nedeniyle vergi yükümlülüğü doğmadığını vurguladı. 

TBMM'de vergi paketi görüşmeleri sürerken, AK Parti Milletvekili Nilgün Ök'ün eşinin şirketlerinin vergi ödemediği iddiaları gündeme geldi. Ök, şirketlerin zarar ettiğini ve bu nedenle vergi ödemediğini açıkladı. Muhalefet ise bu duruma sert tepki gösterdi.

Önceki Haber İstanbul'daki Barajların Doluluk Oranı Azalıyor: Son 14 Günde Önemli Düşüş
Sonraki Haber Erdoğan'ın Uyarısından Sonra Bakanlık Harekete Geçti! CHP'li Belediyelerin Prim Borçları Tahsil Edilecek
Benzer Haberler