Volvo, Türkiye'de Sedan Satışını Durduruyor: Elektrikli Modeller Bekleniyor

Volvo, Türkiye'de Sedan Satışını Durduruyor: Elektrikli Modeller Bekleniyor

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, Türkiye'de sedan modellerinin satışını durdurma kararı aldığını duyurdu. Volvo Car Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Alican Emiroğlu, bu kararı Çin'den ithal edilen araçlara uygulanan yeni gümrük vergileri nedeniyle aldıklarını ifade etti. Emiroğlu, 2024 yılı itibarıyla elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye'de sedan otomobil satmayacaklarını dile getirdi.

Volvo Car Türkiye, 2023 yılında 11 bin 646 adetlik satış rakamına ulaşarak rekor kırdı. Emiroğlu, 2024'te de bu başarıyı devam ettirip pazar paylarını artırmayı hedeflediklerine dikkat çekti. Ayrıca, Volvo'nun tamamen elektrikli otomobillerine geçiş süreci de hızlanıyor; XC40 modeli artık sadece elektrikli olarak satışa sunulacak. Volvo'nun her yıl yeni bir elektrikli model tanıtacağını söyleyen Emiroğlu, 2025'te Türkiye'ye getirilmesi planlanan EX30 modelinin hem premium hem de daha geniş bir kitleye hitap edeceğini ifade etti.

Volvo Car Türkiye, plug-in hibrit araçların satışını artırmayı planlıyor ve 2025'te elektrikli ve hibrit araçların satış oranını yüzde 60'ın üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Önceki Haber Vize Reddi Artınca Yeşil Pasaport Talebi Arttı
Sonraki Haber E-Devlet Üzerinden Yapılan İşlemler Ücretsiz Kalacak
Benzer Haberler