'Yarısı Bizden' Kampanyasında Yeni Dönem

'Yarısı Bizden' Kampanyasında Yeni Dönem

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden" kampanyasında yeni bir başvuru döneminin başladığını açıkladı. Artık tarih kısıtlaması kaldırılarak 39 ilçede vatandaşlar süresiz başvuruda bulunabilecekler.

Yeni Başvuru Dönemi

Bakan Kurum, Bağcılar'da düzenlenen bir törende yaptığı açıklamada, "Yarısı Bizden" kampanyasına 2,5 ayda 1 milyon 225 bin bağımsız bölüm için başvuru aldıklarını ifade etti. Yeni başvuru döneminde tarih kısıtlamasının kaldırıldığını ve otopark ile sığınak alanlarının proje metrekaresinin dışında tutulacağını belirtti.

İyileştirmeler ve Teşvikler

Yüklenici firmalara yönelik iyileştirmeler yapıldığını belirten Kurum, iş başlangıcında sözleşme bedelinin yüzde 30'unun hemen ödeneceğini ve işlerin hızlandırılacağıne dikkat çekti. Kurum, İstanbul'daki çeşitli bölgelerde 4 bin 408 ev ve dükkanın temelinin yakında atılacağını da ekledi.

Siyasetin Görevi: Sözleri Tutmak

Bakan Kurum, siyaset ve devlet görevinin en güzel yanının millete verilen sözleri tutmak olduğuna dikkat çekti. Belediye başkanlarına çağrıda bulunarak, seçimlerin bittiğini ve artık asli işlerine yoğunlaşmaları gerektiğini ifade etti. İstanbul'un polemiklerle vakit kaybetmeye değil, hizmete ve projelere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Belediye Borçları ve İtfaiye Personeli

Kurum, belediyelerin SGK borçlarını ödemeleri gerektiğine vurgu yaptı. İstanbul'da itfaiye personel sayısının ülke ortalamasının üzerinde olduğunu ve 2019'dan bu yana 1000 yeni itfaiye eri alımına izin verildiğini belirtti. Ayrıca, belediyelerin Bakanlıkla olan borçlarını öne sürerek bahanelere sığındığını ifade etti ve önce görevlerini yapmaları gerektiğini vurguladı.

İstanbul İçin Çalışmaya Devam

Kurum, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak İstanbul için verdikleri sözleri tutacaklarını dile getirdi. Polemiklerde değil, dönüşüm alanlarında ve yeşil alanlarda olacaklarını, sosyal konut projelerini hayata geçireceklerini de söyledi. İstanbul'un geleceğini kurtarmak için kararlılıkla çalışacaklarını vurguladı.

Önceki Haber Kriz Tirebolu 42'yi de Vurdu: 120 Yıllık Çay Devi İflasın Eşiğinde
Sonraki Haber Türkiye'nin 58. Havalimanı Cumartesi Günü Açılıyor
Benzer Haberler