YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Üniversite Kayıtları İçin Tarihler Belirlendi

YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Üniversite Kayıtları İçin Tarihler Belirlendi

Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrencinin katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilirler.

8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen YKS'ye 3 milyon 36 bin 945 aday başvurdu. Sınavın ardından yapılan tercihler sonucu, öğrencilerin hangi üniversiteye yerleştiği belli oldu ve merakla beklenen sonuçlar nihayet açıklandı.

Sonuçlara Nasıl Ulaşılır?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilirler. Bu yıl Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapacaklar. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar, üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek ve bu kontenjanlar için merkezi ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir programa yerleşen adaylar, ek yerleştirme için başvuruda bulunamayacak.

Önceki Haber Dolandırıcıların Yeni Hedefi: Doğrulanmış İlan Sahipleri
Sonraki Haber Özel Okullardan Servis Ücretlerine Yüksek Zam: UKOME Kararına Uymuyorlar
Benzer Haberler