ABD'den İsrail'e 20 Milyar Dolarlık Dev Silah Satışı

ABD'den İsrail'e 20 Milyar Dolarlık Dev Silah Satışı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e 20 milyar dolarlık silah satışını onayladığını duyurdu. Bu satış, 50'den fazla F-15 savaş uçağı, gelişmiş AMRAAM füzeleri, tank mühimmatı ve taktik araçlar gibi birçok askeri ekipmanı barındırıyor.

Satışın, İsrail'in Ortadoğu'da daha geniş bir savaşa dahil olabileceği endişelerinin arttığı bir dönemde onaylandığına dikkat çekildi. Ancak bu silahların teslimatı hemen gerçekleşmeyecek ve büyük kısmının 2026 yılından önce teslim edilmesi beklenmiyor. Bu silahlar, İsrail'in uzun vadede askeri gücünü artırmayı amaçlıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, bu satışın, İsrail'in savunma kapasitesini güçlendirmesinin ABD'nin ulusal çıkarları için hayati önem taşıdığını ifade etti. Ancak, Biden yönetimi, Gazze'de sivil kayıpların artması nedeniyle ABD içinden gelen askeri desteği azaltma çağrılarını dengelemek zorunda kaldı ve 900 kiloluk bombaların teslimatını durdurdu.

Bu anlaşma, Boeing tarafından üretilecek 50 yeni F-15 savaş uçağını içerirken, aynı zamanda İsrail'in mevcut F-15 filosunun modernizasyonu için gerekli kitleri de kapsıyor. İlk teslimatın 2029 yılında yapılması planlanıyor.

Önceki Haber ABD'li Enerji Şirketi SunPower 39 Yıl Sonra İflasını Duyurdu
Sonraki Haber Libya Merkez Bankası, Üst Düzey Yöneticisinin Kaçırılması Nedeniyle Tüm İşlemleri Durdurdu
Benzer Haberler