Alman Ekonomisi Krizde: Üçüncü Çeyrekte İyileşme Beklenmiyor

Alman Ekonomisi Krizde: Üçüncü Çeyrekte İyileşme Beklenmiyor

Almanya'da milyonlarca Türk'ün yaşadığı ülke ekonomisinin durumu hakkında, önde gelen düşünce kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) Anketler Merkezi Müdürü Klaus Wohlrabe, "Alman ekonomisi krize saplandı" dedi. Üretim sektörünün geri kalanında ekonomik durgunluk yaşandığını belirten Wohlrabe, 2024'ün üçüncü çeyreğinde de önemli bir iyileşme beklenmediğini belirtti.

Ekonomik Üretim Durgunlaştı

Ifo'dan yapılan açıklamada, Alman ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğinde %0,1 oranında küçüldüğü ifade edildi. Wohlrabe, özellikle sanayi sektöründe toparlanmanın uzun süreceğini ve enerji yoğun endüstrilerin yılın başından bu yana üretimlerini biraz artırabilmesine rağmen, üretim sektörünün geri kalanında durgunluğun devam ettiğine dikkat çekti.

Siparişlerde Düşüş ve Yeni Sipariş Eksikliği

Wohlrabe, birikmiş siparişlerin azalmaya devam ettiğini ve yeni siparişlerin yetersiz kaldığını ifade etti. "2024'ün üçüncü çeyreğinde de pek bir iyileşme beklenmiyor. Alman ekonomisi krize saplandı" ifadesini kullanan Wohlrabe, özel tüketimdeki toparlanmanın da durgun olduğunu belirtti.

Perakende ve Hizmet Sektörlerinde Kötüleşme

Tüketicilere yönelik hizmet sağlayanlar ve perakende sektöründeki iş ortamının Temmuz ayında daha da kötüleştiğini belirten Wohlrabe, özel tüketimin üçüncü çeyrekte sadece biraz artmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Diğer Değerlendirmeler

ING'den yapılan değerlendirmede, Almanya'nın Avro Bölgesi'nde büyüme açısından geride kalan ülkeler arasında olduğuna dikkat çekildi Almanya'nın durgunluktan kolay bir çıkış yolu bulunmadığı belirtilirken, yılın ikinci yarısında bir toparlanmanın mümkün olabileceği ancak bunun güçlü olmayacağı ifade edildi. Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin açıkladığı verilere göre, Alman ekonomisi ikinci çeyrekte %0,1 oranında daraldı.

Önceki Haber Yapı Kredi, Almanya'da Banka Satın Aldı ve Sermaye Artırımı Yaptı
Sonraki Haber 77 Yıl Önce Kurulan Alman Elektronik Devi Astro Strobel İflas Etti
Benzer Haberler