Amazon Evden Çalışma Modeline Son Verdi: Haftada 5 Gün Ofis Zorunluluğu

Amazon Evden Çalışma Modeline Son Verdi: Haftada 5 Gün Ofis Zorunluluğu

ABD merkezli e-ticaret devi Amazon, pandemi döneminde benimsediği evden çalışma modelini tamamen kaldırma kararı aldığını duyurdu. İlk olarak haftanın 5 günü evden çalışma modeline geçen ve daha sonra bunu 2 güne indiren şirket, şimdi ise tüm çalışanlarını haftanın 5 günü ofiste çalışmaya çağırıyor. Ancak bu karar, bazı çalışanların tepkisine neden oldu.

Amazon CEO’su Andy Jassy, yeni çalışma düzeninin müşterilere ve işin genel işleyişine daha iyi hizmet vereceğini belirtti. Jassy, ofise dönmeyi reddeden çalışanlara açık bir şekilde işten ayrılmalarını önerdi.  Bazı çalışanlar ise bu duruma tepki göstererek, “yumuşak istifa” olarak bilinen yöntemi kullanmayı amaçlıyor. Bu yöntem, işi tamamen bırakmadan asgari düzeyde çalışma ve iş-yaşam dengesini koruma üzerine kurulu.

Yumuşak İstifa Nedir?

Yumuşak istifa, bir çalışanın görevlerini asgari düzeyde yerine getirip, fazla mesai yapmaktan kaçındığı bir durumu tanımlıyor. Çalışanlar, iş-yaşam dengesine daha fazla önem vererek iş dışında daha fazla zaman geçirmek ister. İşlerini tamamlasalar da, iş hayatını öncelik haline getirmezler ve iş saatleri dışında tamamen kişisel hayatlarına odaklanırlar.

Önceki Haber Mubadala, Getir’i Devralmak İçin Rekabet Kurulu’na Başvurdu
Benzer Haberler