Arçelik ve YongaTek, Yerli Çip Tasarımına Başladı

Arçelik ve YongaTek, Yerli Çip Tasarımına Başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Rekabet Öncesi İşbirliği Destek Programı kapsamında, Arçelik ve YongaTek firmaları yerli çip tasarımına başladığını duyurdu.

Yerli Çip Projesi Başladı

Arçelik'in yaptığı açıklamaya göre, Bakanlığın Rekabet Öncesi İşbirliği ve Destek Programı çerçevesinde Arçelik ve YongaTek firmaları, 2 yıl sürecek bir yerli çip tasarım projesine başladı. Nisan ayında başlatılan proje kapsamında yerli çip tasarımı yapılacak ve test süreçleriyle ilgili ön çalışmalar gerçekleştirildi.

Tanıtım Etkinliği ve Sertifika Töreni

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın HIT 30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı'nın tanıtım etkinliğinde, Türkiye'nin sanayi ve teknolojisine katkı sağlayan şirketlere sertifika verildi. Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ve YongaTek Genel Müdürü Ali Baran, sertifikalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan aldı.

Projenin Detayları

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın finansman desteği verdiği projede, tasarlanan yerli çipler Arçelik tarafından beyaz eşya, tüketici elektroniği, küçük ev aletleri ve mutfak aksesuarlarında kullanılacak. Çiplerin tasarım hakları tamamen Türkiye'ye ait olacak. Projenin ilk prototiplerinin 2025 yılı itibarıyla tamamlanması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Destek

Tören sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teknoloji ve yatırım projeleri geliştiren şirketlerin temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Önceki Haber Manisa'da "Halk Ekmek" Projesi Başlıyor: Ekmek 5 Lira, Su 1 Lira
Benzer Haberler