Bakan Şimşek: Borsaya Vergi Düzenlemesi Ertelendi

Bakan Şimşek: Borsaya Vergi Düzenlemesi Ertelendi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borsaya yönelik taslak vergi çalışmasının yeniden değerlendirilmek üzere ertelendiğini duyurdu. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yakın zamanda vergide adaletin artırılmasını hedefleyen düzenlemelerin Meclis'e sunulacağını bildirdi.

Borsa Vergisi Ertelendi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borsa işlemlerine getirilmesi planlanan vergi çalışmasının yeniden değerlendirileceğini ileterek, "Borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine erteliyoruz." İfadelerine yer verdi.

Yeni Vergi Düzenlemesi Yolda

"Vergide etkinliği ve adaleti artırmaya, kayıt dışılığı azaltmaya yönelik vergisel düzenlemeleri içeren paket yakın zamanda TBMM'ye sunulacak. İlgili tüm taraflardan gelen geri bildirimler doğrultusunda borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine erteliyoruz" şeklinde ifadeler kullandı.

Bu açıklamalar, vergide adaleti sağlamaya yönelik yeni düzenlemelerin yolda olduğunun bir göstergesi. Bakan Şimşek, borsaya yönelik vergi çalışmasının ertelenmesinin, ilgili taraflardan gelen geri bildirimler doğrultusunda alındığını vurguladı.

Önceki Haber İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düştü
Sonraki Haber Merkez Bankası Piyasa Beklentilerini Açıkladı
Benzer Haberler