CHP'nin Gölge Bakanı Karatepe, Mehmet Şimşek ile Görüşecek

CHP'nin Gölge Bakanı Karatepe, Mehmet Şimşek ile Görüşecek

CHP'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe, yarın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile önemli bir görüşme gerçekleştireceğini açıkladı. Görüşmede, asgari ücret ve emekli maaşları gibi önemli konular masada olacak.

Görüşmenin Gündemi

Karatepe, asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması gerektiğini vurgulayacaklarını da belirtti. Emekli maaşları konusunu da gündeme getirecek olan Karatepe, "Enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması gerektiğini söyleyeceğiz" dedi.

Ortak Ekonomi Programı Hazırlığı

Bu görüşmenin AK Parti ile ortak bir ekonomi programı hazırlığı anlamına gelmediğini belirten Karatepe, vatandaşların asgari ücrete ve emekli maaşlarına beklediği zammı, tarımsal destekleri, TÜİK verilerini, KÖİ projelerini ve Varlık Fonu'nu gündeme getireceklerini de belirtti.

Vergide Adalet ve Tarım Destekleri

Karatepe, vergide adalet önerisini anlatacaklarını belirterek, "Bugün vergi gelirinin üçte ikisi dolaylı vergilerden oluşuyor. Bu adil olmayan bir vergi. Başta kurumlar vergisi olmak üzere ciddi vergi artışlarının zorunlu olduğunu düşünüyoruz" dedi. Ayrıca, tarımsal desteklerin yetersiz kaldığını ve mevcut kanunlara göre tarımsal desteklerin milli gelirin yüzde 1'inden daha az olamayacağını vurguladı.

TÜİK Verileri ve KÖİ Projeleri

Çok tartışılan TÜİK verilerinin de görüşmede ele alınacağını aktaran Karatepe, "KÖİ projelerinin kamuya büyük bir yük olduğunu söyleyeceğiz" dedi. Ayrıca, Varlık Fonu'na ilişkin eleştirilerini ileteceklerini ve bunun zamanla tasfiye edilmesi gerektiğini belirtti.

Şimşek'e Parayı Nereden Bulabileceklerini Gösterecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya'da yaptığı konuşmada, "Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Mehmet Şimşek'e gidip parayı nereden bulabileceklerini gösterecek" şeklinde konuştu. Özel, adil bir vergi sistemi savunduklarını belirterek, "Biz zenginlerin, para kazananların yüksek vergi vereceği, az kazananın az vergi vereceği, hiç para kazanmayanın hiç vergi vermeyeceği bir sistemi savunuyoruz" dedi. Ayrıca, Mehmet Şimşek'in önceliğinin vatandaş mı yoksa yandaş mı olacağını sorguladı.

Önceki Haber Bakan Şimşek Londra'da Yatırımcılarla Buluşuyor
Sonraki Haber CHP ve Mehmet Şimşek Ekonomik Konuları Görüşmek Üzere Bir Araya Geldi
Benzer Haberler