Güven Endeksinde Düşüş: Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Sektörleri Geriledi

Güven Endeksinde Düşüş: Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Sektörleri Geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı için Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri'ni yayımladı. Bu verilere göre, üç sektörde de güven endeksinde düşüş meydana geldiği gözlendi.

Hizmet Sektöründe Gerileme

Haziran ayında, hizmet sektörü güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,5 oranında azalarak 115,4 değerine kadar geriledi. Bu düşüş, hizmet sektöründeki işletmelerin geleceğe dair beklentilerinde bir miktar olumsuzluk olduğunu da gösteriyor.

Perakende Ticarette Düşüş

Perakende ticaret sektörü güven endeksi de yüzde 2,6 oranında düşüşle 108,8 değerine kadar indi. Bu sektörün güven endeksindeki azalma, perakende işletmelerinin satış beklentilerinde ve iş hacimlerinde bir daralma yaşandığını da işaret ediyor.

 İnşaat Sektörü Zorlanıyor

İnşaat sektörü güven endeksi ise Haziran ayında yüzde 0,5 oranında azalarak 87,9 değerine kadar bir gerileme kaydetti. İnşaat sektöründe yaşanan bu düşüş, sektördeki yatırımcıların ve şirketlerin geleceğe yönelik daha temkinli davrandıklarını da yansıtıyor.

Genel olarak, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksleri Haziran ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde düşüş gösterdi. Bu durum, ekonomik faaliyetlerde bir yavaşlama olabileceği yönünde sinyaller veriyor.

Önceki Haber Martaş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Özalp, ATR International Yönetimine Seçildi
Sonraki Haber Wastespresso: Kahve Atıklarından Mobilya Üreten Yenilikçi Girişim
Benzer Haberler