İBB'den Türkiye'nin İlk Seri Glütensiz Gıda Fabrikası

İBB'den Türkiye'nin İlk Seri Glütensiz Gıda Fabrikası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin ilk seri glütensiz gıda fabrikasını açmaya hazırlandığını duyurdu. Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası içerisinde yer alacak bu yeni üretim tesisinde, çölyak ve fenilketonüri hastalarına yönelik glütensiz ekmek, un, kurabiye ve makarna gibi ürünlerin üretimi yapılacak. Böylece daha çeşitli ürünlere daha uygun fiyatlarla erişim sağlanacak.

Türkiye’nin İlk Seri Glütensiz Gıda Üretim Tesisi

Yakında hizmete girecek bu tesis, Türkiye'nin ilk seri glütensiz gıda üretim hattına sahip olacak. Fabrikada, glüten hassasiyeti olanlar için özel olarak glütensiz ekmek, un, kurabiye, makarna ve daha birçok ürünün üretimi gerçekleştirilecek. Bu adım, hem ürün çeşitliliğini artıracak hem de bu ürünlere daha uygun fiyatlarla erişime sunulacak.

Türkiye Genelinden Sipariş İmkânı

İstanbul Halk Ekmek (İHE), glütensiz ürünleri üreterek yurt dışından ithal edilen ürünlere olan bağımlılığı azaltmayı amaçlıyor. Böylece çölyak ve fenilketonüri hastaları, kendi lezzet kültürlerine uygun sağlıklı ürünlere erişim imkânına sahip olacaklar. Ayrıca, e-devlet üzerinden sağlık raporlarını ileten hastalara, İHE glütensiz ürünlerini indirimli sunacak. İHE’nin glütensiz ürünlerine https://esiparis.ihe.istanbul/ üzerinden Türkiye’nin dört bir yanından ulaşmak mümkün olacak. İBB’nin bu girişimi, toplum sağlığını desteklemek adına atılmış önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

Önceki Haber Mersin Uluslararası Limanı'ndan Çevre Dostu Römorkör İçin 250 Milyon TL Yatırım
Benzer Haberler