Kurban Bayramı Öncesi Borsa İstanbul'da Hisselerini Nakde Çevirmek İsteyen Yatırımcılar İçin Son Gün

Kurban Bayramı Öncesi Borsa İstanbul'da Hisselerini Nakde Çevirmek İsteyen Yatırımcılar İçin Son Gün

Borsa İstanbul'da Kurban Bayramı tatili nedeniyle takas tarihler değişiklik gösteriyor. Hisselerini nakde çevirmek isteyen yatırımcılar, işlemlerini yarın tamamlamalı.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Borsa İstanbul'da işlem gören hisselerin takas tarihleri değişecek. Yatırımcıların, bayram öncesi nakit ihtiyacını karşılamak için yarın işlemlerini yapmaları da gerekiyor. Borsa İstanbul'da perşembe günü yapılan işlemlerin takası, 20 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Tahsilat ve Ödemeler Cuma Günü Yapılacak

Borsa İstanbul Pay Piyasaları'nda işlemler "T+2" takas süresiyle çalışıyor. Bu nedenle yarın gerçekleştirilen bir hisse senedi işleminin tahsilat ve ödemesi cuma günü yapılacak. Perşembe günü işlem yapan yatırımcılar ise ödemelerini 20 Haziran Perşembe günü alacaklar. Cuma günü işlem yapan yatırımcılar ise nakit gerçekleşmesi için 21 Haziran Cuma gününü beklemek zorundalar.

Kurban Bayramı Tatili Boyunca Borsa İşlem Günleri

Kurban Bayramı tatili bitimine kadar Borsa İstanbul'da işlem ve tatil günleri ile gerçekleşen emirlerin takas günleri şu şekilde olacak:

Yarın (Çarşamba): İşlemler normal şekilde devam edecek. "T+2" takas süresi ile tahsilat ve ödemeler cuma günü yapılacak.

Perşembe: Yapılan işlemlerin tahsilat ve ödemesi 20 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Cuma: Yapılan işlemlerin tahsilat ve ödemesi 21 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek.

Yatırımcıların, Kurban Bayramı tatili öncesi nakit ihtiyaçlarını karşılamak ve işlemlerini zamanında tamamlamak için yarın işlem yapmaları oldukça önemli. Borsa İstanbul, yatırımcılara işlem tarihleri ve takas süreleri konusunda dikkatli olmalarını da hatırlatıyor. 

Önceki Haber Sıkı Para Politikası Kredi Kartı Harcamalarını Frenledi
Sonraki Haber Schengen Vizesi Ücretlerine Yüzde 12 Zam Geldi
Benzer Haberler