Küresel Kriz, Ünlü Pizza Zincirini de Vurdu: 127 Şube Satışa Çıkarıldı

Küresel Kriz, Ünlü Pizza Zincirini de Vurdu: 127 Şube Satışa Çıkarıldı

ABD'deki Pizza Hut şubelerinden sorumlu franchise sahibi EYM Pizza LP, küresel ekonomik krize daha fazla dayanamayarak iflas ettiğini duyurdu. Illinois, Indiana, Georgia, Güney Carolina ve Wisconsin'de bulunan toplam 127 Pizza Hut şubesini satışa çıkaran şirket, finansal yeniden yapılandırma sürecine girdi.

EYM Pizza, Temmuz ayında iflas başvurusunda bulundu ve bu sürecin bir parçası olarak mağazalarını satma kararı aldı. Şirketin iflas başvurusunda, 21 milyon dolardan fazla borçlu olduğu Manufacturers Bank ve 2,25 milyon dolarlık borcu bulunan Pizza Hut ana alacaklılar olarak ön plana çıktı.

Amaç Değeri Maksimuma Çıkarmak 

National Franchise Sales Varlık Kurtarma Ekibi'nden baş danışman Alan Gallup, iflas süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, "EYM Pizza LP ve iştirakleriyle bu zorlu süreci en iyi şekilde yönetmeyi hedefliyoruz. Tüm taraflar için sorunsuz bir geçiş sağlayarak değerli varlıkların en yüksek seviyeye çıkarılmasını amaçlıyoruz" dedi.

İflas Süreci Hız Kazandı 

EYM Pizza’nın iflas süreci, Pizza Hut’ın franchise sahibine karşı açtığı telif ücretlerini zamanında ödememe davası sonrası hızlandı. Daha önce, Pizza Hut sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle EYM'ye dava açmış, ancak bu dava reddedilmişti.

Kardeş Şirket de Restoranlarını Kapatmak Zorunda Kaldı 

EYM Pizza’nın kardeş şirketi EYM Chicken da Ağustos ayında Illinois, Indiana ve Wisconsin’deki yaklaşık 25 KFC restoranını aniden kapattı. Bu restoranlar, yeni sahiplerine devredilene kadar kapalı kalacak. EYM Group, ayrıca Denny's ve Panera gibi diğer ünlü markaların franchise işletmelerini de yönetiyor.

Önceki Haber Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Asgari Ücrete Bir Zam Daha Yaşandı! Yeni Rakam Şaşırttı
Sonraki Haber Moody's, İsrail'in Kredi Notunu Düşürdü: Negatif Görünüm Devam Ediyor
Benzer Haberler