Mehmet Şimşek’ten Uyarı: Vergi Borcu Olanların İsimleri Açıklanacak

Mehmet Şimşek’ten Uyarı: Vergi Borcu Olanların İsimleri Açıklanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide adaleti güçlendirmek için yeni adımlar atmaya devam ettiklerini vurguladı. Şimşek, her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu olan mükelleflerin isimlerini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirterek, "Vergi borcu olanlar, 'vergi yüzsüzü' listesine girmemek için eylül sonuna kadar borçlarını ödemeli" şeklinde konuştu.

Kayıt Dışılıkla Mücadele Devam Ediyor

Mehmet Şimşek, hükümetin kayıt dışılıkla mücadele ve vergide adaletin sağlanması için önemli düzenlemeler yaptığına dikkat çekti. Şimşek, "Vergi borcu olan mükelleflerin isimlerini açıklamak için talimat verdik. 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu olanların isimlerini kamuoyuna duyuracağız" ifadelerine yer verdi.

Vergi Borçlularının İsimleri Yayınlanacak

Şimşek, vergi dairelerinin 15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ise 1-15 Kasım 2024 tarihleri arasında borçlu mükelleflerin isimlerini yayınlayacağını ifade etti. Açıklanacak listelerde, 31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geçmiş ve 30 Eylül 2024’e kadar ödenmemiş vergi borçları bulunacak. Ayrıca, haklarında vergi incelemesi yapılmış ve ceza kesilmiş olan mükellefler de listede duyurulacak.

Deprem Bölgesi Mükellefleri Listede Yer Almayacak

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerdeki mükelleflerin borçlarının bu listelere dahil edilmeyeceğini belirten Şimşek, "Deprem bölgesinde bulunan mükelleflerin ödenmemiş borçları açıklanmayacak" dedi. Şimşek, vergi borcu olan mükelleflerin isimlerinin açıklanmasını istemeyenlerin eylül sonuna kadar borçlarını ödemeleri gerektiğini hatırlattı.

Önceki Haber Bakan Şimşek Temmuz Ayı Dış Ticaret Verilerini Değerlendirdi
Sonraki Haber Bakan Şimşek’ten Ağustos Ayı Enflasyon Verilerine İlk Yorum
Benzer Haberler