Moody's, İsrail'in Kredi Notunu Düşürdü: Negatif Görünüm Devam Ediyor

Moody's, İsrail'in Kredi Notunu Düşürdü: Negatif Görünüm Devam Ediyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İsrail'in kredi notunu "A2" seviyesinden "Baa1" seviyesine düşürdü ve kredi notu görünümünü negatifte bırakma kararı aldığını duyurdu. Bu not indiriminin ana sebebi olarak artan jeopolitik riskler ve ekonomik zayıflama gösterildi.

Gazze'deki çatışmaların devam etmesi, İsrail ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor. Moody's, İsrail'in süregelen çatışmalar nedeniyle ciddi ekonomik risklerle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Özellikle askeri gerilimlerin, ülkenin ekonomik geleceğini tehdit ettiği vurgulandı.

Açıklamada, İsrail'in kredi notunun düşürülmesinin sebebi olarak, jeopolitik risklerin çok yüksek seviyelere çıkması ve bu durumun İsrail’in kredi güvenilirliği üzerinde uzun vadeli olumsuz etkiler yaratabileceği belirtildi. Ayrıca, Gazze'de ateşkes olasılığının düşük olduğu ve iç siyasi risklerin de arttığı ifade edildi. 

Moody's, İsrail ekonomisinin hızlı bir toparlanma göstermesinin beklenmediğini ve süren çatışmaların ülkenin mali durumunu uzun vadede olumsuz etkileyeceğini öngördü. Devam eden negatif görünüm ise Moody's'in gelecekte de risklerin devam ettiğine dair uyarısını yansıtıyor. Kredi derecelendirme kuruluşu, geçtiğimiz Şubat ayında İsrail'in kredi notunu "A1"den "A2"ye indirmiş ve görünümü negatif olarak değerlendirmişti.

Önceki Haber Küresel Kriz, Ünlü Pizza Zincirini de Vurdu: 127 Şube Satışa Çıkarıldı
Benzer Haberler