Nvidia, Dünyanın En Değerli Şirketi Oldu

Nvidia, Dünyanın En Değerli Şirketi Oldu

Nvidia, Microsoft'u geride bırakarak piyasa değeri açısından dünyanın en değerli şirketi unvanını eline aldı. ABD merkezli çip üreticisinin piyasa değeri, hisse değerlerindeki artışla 3,34 trilyon dolara kadar ulaştı.

Kaliforniya merkezli Nvidia, Nasdaq borsasında işlem gören hisseleri sayesinde, salı günü Türkiye saatiyle 21.10 itibarıyla hisse başına 135,96 dolara kadar yükseldi. Bu yükseliş, Nvidia'nın toplam piyasa değerini 3,34 trilyon dolar seviyesine kadar taşıdı.

Microsoft'u Geride Bıraktı

Microsoft'un 3,32 trilyon dolarlık piyasa değerini aşan Nvidia, bu başarısıyla dünyanın en değerli şirketi unvanına sahip oldu. Yapay zekâ çiplerine yönelik talebin hızla artması, Nvidia'nın hisse değerlerinin yılbaşından bu yana yüzde 170'in üzerinde artmasına katkı sağladı. Şirketin piyasa değeri, ilk kez haziran ayı başında 3 trilyon dolar bandını aşmıştı.

Nvidia'nın bu hızlı yükselişi, teknoloji sektöründeki liderliğini pekiştirirken, yapay zeka teknolojilerine olan ilginin de ne kadar büyük bir etkisi olduğunu gözler önüne serdi.

Önceki Haber Zelenskiy ve Harris'in Kritik Görüşmesinde 1,5 Milyar Dolarlık Yardım
Sonraki Haber Azerbaycan Manatı Türk Lirası Karşısında Rekor Kırdı
Benzer Haberler