Sahillerde Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

Sahillerde Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaz sezonunda turizm bölgelerinde denetimlerini artırıyor. Antalya, Muğla ve İzmir gibi popüler turizm merkezlerinde eğlence mekânları, yat turizmi, plaj kulüpleri, otel ve pansiyonlar sıkı bir şekilde denetlenecek. Bu kapsamda, sahada yapılan denetimlerde işletmelerin hasılatları kontrol edilecek ve günübirlik konut kiralamalarına özel dikkat gösterilecek.

Bakan Şimşek: Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Kararlıyız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye büyük önem verdiklerini de belirterek, denetimlerin sıkılaşacağını da duyurmuştu. Bakan Şimşek, "Elde edilen sonuçlar üzerine gerekli işlemler yapılacak. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz tavizsiz ve güçlü şekilde devam edecek." dedi.

Yoğun Denetim Personeli Görevlendirildi

Denetim için Antalya, Muğla ve İzmir gibi turizm merkezlerine yüzlerce denetim personeli görevlendirildi. Bu ekipler, özellikle gece faaliyet gösteren eğlence mekânları, yat turizmi, plaj kulüpleri, otel ve pansiyonları denetleyecek. Denetimler sırasında restoranlar, işlek cadde ve sokaklardaki işletmeler de kontrol edilecek. Özellikle gece kulüpleri, restoranlar ve plaj kulüplerinde hasılat tespitleri yapılacak.

Günübirlik Kiralamalar Mercek Altında

Gelir İdaresi ekipleri, günübirlik konut kiralamalarına da sıkı denetimi arttıracak. Yazlık kiralamalara yönelik 2023 yılına ilişkin analiz çalışmaları yapılırken, gelir elde ettiği düşünülen mükellefler izaha davet edilip beyanda bulunmaları da sağlanacak. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan günübirlik konut kiralama izni alan mükellefler ile boş olan ve günübirlik kiralama potansiyeli bulunan konutlar denetlenecek.

Önceki Haber Bakan Şimşek: "AAYB’nin İlk Ülke Programı Hazırlıklarını Başlattık"
Sonraki Haber Bakan Şimşek Londra'da Yatırımcılarla Buluşuyor
Benzer Haberler