Satılamayan Kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu Alacak

Satılamayan Kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu Alacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı dolayısıyla pazarlara getirilen ancak satılamayan kurbanlık hayvanların, Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacağını duyurdu. Üreticiler, başvurularını 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine yapabilecek. Bakanlık, yayımladığı fiyat listesi ile üreticilere hayvanlarını satmaları halinde ödemelerin en geç 3 iş günü içinde yapılacağını bildirdi.

Ödemeler Hızlıca Yapılacak

ESK, üreticilerin hayvanlarını karkas et olarak satın alacak. Ödemeler, en geç 3 iş günü içinde üreticilerin hesaplarına yatırılacak. Ayrıca, üreticilere kolaylık sağlamak amacıyla hayvanların kesimi en yakın kesimhanede gerçekleştirilecek.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Kurbanlık hayvanlarını satmak isteyen üreticiler, 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine başvuracak. Başvuru için gerekli belgeler:

- Hayvanlara ait kimlik bilgileri

- İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince verilen sevk raporları

- Kurban pazar yeri giriş ve kira belgesi

Fiyat Listesi Yayımlandı

ESK, alacağı hayvanların fiyatlarını da belirledi. TÜRKVET sistemi üzerinden yapılan kontrollerin ardından, hayvanlar ESK'nin belirlediği kriterlere uygun olarak karkas et olarak satın alınacak.

Üreticiler, satamadıkları hayvanlarını kolayca elden çıkarabilecek ve ödemelerini hızlı bir şekilde alabilecekler. Bu uygulama, üreticilerin ekonomik kayıplarını minimize etmeyi amaçlıyor.

Önceki Haber CHP Ekonomi Kurmayları, Bakan Şimşek ile Görüşecek
Sonraki Haber Depozito İade Sistemi Başlıyor! Her Şişe İçin 25 Kuruş İade Edilecek
Benzer Haberler