Trump'tan Elon Musk'a Görev Teklifi: "İsrafı Azaltacak, Tasarrufu Sağlayacak"

Trump'tan Elon Musk'a Görev Teklifi:

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yeniden başkan seçilirse Elon Musk'a kurulacak bir komisyonun başkanlığını teklifinde bulundu. Trump, Musk'ın israfı azaltarak trilyonlarca dolar tasarruf sağlayacağını belirterek, "Elon da çok meşgul olmadığı için bu görevi kabul etti" dedi.

Trump: Ekonomik Reform İçin Musk Liderliğinde Komisyon Kurulacak

New York'ta Ekonomi Kulübü'nde konuşan Trump, seçilirse ABD'nin ekonomide büyük bir yenilenme yaşayacağını belirtti. Trump, Elon Musk'ın ABD hükümetinin etkinliğini artırmak amacıyla kurulacak bir komisyona başkanlık etmeyi kabul ettiğini belirtti. Musk'ın, federal hükümetin mali yapısını denetleyerek reform önerileri sunacağını belirten Trump, "Bu şekilde devam edemeyiz, köklü değişiklikler yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Trump'tan Ekonomik Rönesans Sözü

Trump, enerji üretimini artırma, hükümet harcamalarını azaltma ve ABD'de üretim yapan şirketlere vergi indirimi gibi politikalarla ekonomik bir yenilenme sözü verdi. Seçilirse enerji arzını artırmak için ulusal acil durum ilan edeceğini ve her yeni yasal düzenleme için 10 eski düzenlemeyi iptal edeceğini belirtti. Trump, "Planım enflasyonu yenecek, fiyatları düşürecek ve ekonomiyi yeniden canlandıracak" dedi.

"Benzin Fiyatını 2 Doların Altına Çekeceğiz"

Trump, bürokrasiyi azaltarak ve daha fazla petrol üreterek benzinin galon fiyatını 2 doların altına indirme vaadinde bulundu. Ayrıca elektrikten gıdaya, konuttan hava tarifelerine kadar her alanda fiyatları düşürmeyi hedeflediğini ifade etti.

Önceki Haber Beştepe’de Erdoğan ve Sisi Zirvesi: 17 Anlaşmaya İmza Atıldı
Sonraki Haber Dünyaca Ünlü Kot Markası Score İflas Etti: 450 Çalışan İşsiz Kalacak
Benzer Haberler