Vatandaşlar, Şimşek’in çağrısının ardından TÜVTÜRK’ü şikayet yağmuruna tuttu

Vatandaşlar, Şimşek’in çağrısının ardından TÜVTÜRK’ü şikayet yağmuruna tuttu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartı ile ödeme yaparken ekstra ücret talep eden işletmelerin şikayet edilmesi çağrısında bulundu. Bu çağrıdan sonra, birçok vatandaş araç muayene şirketi TÜVTÜRK’ü şikayet etmeye başladı. Vatandaşlar, TÜVTÜRK’ün araç muayenesinde kredi kartı ile ödeme yaparken 80 TL fark aldığını dile getirdi.

BAKAN ŞİMŞEK: EKSTRA ÜCRET ALANLARI BİLDİRİN

Mehmet Şimşek, kredi kartı ödemelerinde ek ücret talep eden işletmelerin gerekli cezaları alacağını belirtti. Vergi ödemeyen veya farklı fiyat uygulayan işletmelerin Gelir İdaresi'ne şikayet edilmesini istedi.

TÜVTÜRK HAKKINDA ŞİKAYETLER ARTTI

Şimşek’in açıklamasının ardından vatandaşlar sosyal medya üzerinden TÜVTÜRK’ü şikayet etti. Şirketin, araç muayenesi sırasında kredi kartı ile ödeme yapıldığında 80 TL ek ücret talep ettiği öne sürüldü.

TÜVTÜRK: KOMİSYON DEĞİL, HİZMET BEDELİ

Bu iddialara karşılık TÜVTÜRK, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, alınan ücretin komisyon değil, hizmet bedeli olduğunu belirtmişti. Şirket, kredi kartı veya banka kartı ile yapılan ödemelerin tek seferlik bir ödeme hizmeti sunan firma üzerinden gerçekleştiğini ve bu hizmet karşılığında hizmet bedeli tahsil edildiğini savundu. TÜVTÜRK, araç muayene ücreti dışında ek bir ücret almadığını ve basında yer alan komisyon haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Önceki Haber Şimşek'ten Uyarı: “Kartla Ödeme Kabul Etmeyen İşletmeleri İhbar Edin”
Sonraki Haber Bakan Şimşek Açıkladı: Kripto Para ve Borsa Kazançlarına Vergi Gelmiyor
Benzer Haberler