Yeni Akaryakıt Zammı İçin Tarih Belli Oldu: Benzine ve Motorine Zam Geliyor

Yeni Akaryakıt Zammı İçin Tarih Belli Oldu: Benzine ve Motorine Zam Geliyor

Akaryakıt fiyatlarında ertelenen zam için yeni tarih duyuruldu. Benzine 1 lira 81 kuruş, motorine ise 1 lira 79 kuruş zam geliyor. İdari tatil nedeniyle ertelenen bu zam, 23 Haziran'ı 24 Haziran'a bağlayan gece yürürlüğe sokulacak.

Brent Petrol ve Döviz Fiyatlarındaki Değişiklikler Etkili

Brent petrol ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Dün gece yarısından itibaren benzine 1,64 lira ve motorine 1,63 lira zam bekleniyordu. Ancak idari tatil sebebiyle bu zam kararı ertelenmişti. Sektör kaynaklarına göre, zam miktarları 23 Haziran'ı 24 Haziran'a bağlayan gece yeniden pompalara yansıyacak.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

Benzin:

İstanbul (Avrupa): 40.29 TL

Ankara: 41.24 TL

İzmir: 41.54 TL

Motorin:

İstanbul (Avrupa): 40.67 TL

Ankara: 41.63 TL

İzmir: 42.02 TL

Otogaz:

İstanbul (Avrupa): 20.19 TL

Ankara: 20.19 TL

İzmir: 19.89 TL

Temmuz'da Yeni Zam Bekleniyor

Temmuz ayında akaryakıt fiyatlarına, haziran ayı üretici fiyat endeksi (ÜFE) ile yeni zamlar geleceği bildiriliyor. ÜFE'nin sıfır olması durumunda bile en az yüzde 17,87 oranında bir artış meydana gelecek. Katma değer vergisi ile birlikte akaryakıtın litresinde 2-2,5 lira artış olması bekleniyor.

Bu zamlarla birlikte, akaryakıt fiyatlarındaki artış, tüketicileri daha da zorlayacak gibi görünüyor. Yeni zam oranları ile ilgili detayları ve güncel gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Önceki Haber Lüks Yaşamın Bedeli: Kaynağı Belirtilmeyen Gelire Vergi Geliyor
Sonraki Haber BES'te Yeni Dönem 1 Temmuz'da Başlıyor: Kısmi Ödeme ve Artan Devlet Katkısı
Benzer Haberler