AB’de Elektrikli Araçların Pazar Payı Düşerken Hibrit Araçlara İlgi Artıyor

AB’de Elektrikli Araçların Pazar Payı Düşerken Hibrit Araçlara İlgi Artıyor

Avrupa Birliği'nde (AB), hükümetlerin elektrikli araçlara yönelik mali teşviklerini azaltmasının, özellikle Almanya gibi büyük pazarlarda elektrikli otomobil satışlarının düşmesine yol açtığı kaydedildi. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) verilerine göre, temmuz ayında elektrikli otomobil kayıtları yüzde 10,8 azalarak toplam satışlar içinde yüzde 12,1 pazar payına kadar geriledi.

Satışlarda Düşüş Devam Ediyor

Temmuz ayında toplam 102,705 elektrikli otomobil satılırken, AB genelinde araç tescilleri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,2 artarak 852.051 adede kadar ulaştı. Temmuz ayının sonuna kadar geçen yedi aylık sürede otomobil tescilleri yıllık yüzde 3,9 artışla 6,5 milyonu aştı.

Almanya’da Elektrikli Araç Kayıtları Geriledi

Almanya’da elektrikli araç satışları temmuz ayında yüzde 36,8 oranında bir düşüş gerçekleşti. Bu düşüşte, devlet teşviklerinin azalması ve araç maliyetlerinin yüksek kalması da etkili oldu. Buna karşılık, Belçika yüzde 44,2, Hollanda yüzde 8,9 ve Fransa yüzde 1 artış kaydetti.

Hibrit Araçların Popülaritesi Artıyor

Hibrit-elektrikli otomobil satışları ise temmuz ayında yüzde 25,7 artarak 273.003 adede kadar ulaştı. İspanya’da hibrit otomobil satışları yüzde 31,5, Fransa’da ise yüzde 47,4 arttı. Almanya’da hibrit araç satışları yüzde 22,4 artış gösterdi.

Benzinli ve Dizel Araçlarda Düşüş

Temmuz ayında benzinli araç satışları yüzde 7 düşerken, Fransa’da yüzde 22,6, İspanya’da ise yüzde 12,5 oranında gerileme yaşandı. Almanya’da ise benzinli araç satışları yüzde 0,1’lik bir artış gösterdi. Dizel araç kayıtları da genel olarak düşüş yaşarken, Almanya’da yüzde 1,4’lük hafif bir artış kaydedildi.

Önceki Haber Putin'den Enflasyon Uyarısı: Etkin Mücadele için Daha Fazla Eşgüdüm Çağrısı
Sonraki Haber Sisi'den Türkiye'ye Tarihi Ziyaret: Kritik Konular Masada
Benzer Haberler