Putin'den Enflasyon Uyarısı: Etkin Mücadele için Daha Fazla Eşgüdüm Çağrısı

Putin'den Enflasyon Uyarısı: Etkin Mücadele için Daha Fazla Eşgüdüm Çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, enflasyonla mücadelede daha etkin adımlar atılması gerektiğine dikkat çekti. Putin, hem hükümetin hem de Rusya Merkez Bankası'nın enflasyonu azaltma çabalarını daha verimli bir hale getirmesi gerektiğini belirtti. Moskova'da yetkililerle bir araya gelen Putin, ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği toplantıda, kredi büyümesi verilerinin 'garip' olduğunu ifade etti.

Rusya Merkez Bankası'nın enflasyonu kontrol altına almak amacıyla faiz artırdığını hatırlatan Putin, buna rağmen şirket ve tüketici kredilerinin hızla artmaya devam etmesini endişe verici bulduğunu belirtti. Putin, bu durumun enflasyon oranını yükseltme potansiyeline sahip olduğunu ve mali sektördeki hızlı büyümenin olumsuz etkilerinin önemli olduğunu belirtti.

Putin, enflasyonla mücadelenin yalnızca faiz artırımı ile sınırlı kalmaması gerektiğini, mal ve hizmet arzının artırılması yoluyla sistematik bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu doğrultuda, hem hükümetin hem de Merkez Bankası'nın koordineli bir şekilde çalışarak enflasyonu düşürmek için daha verimli adımlar atması gerektiğini yineledi.

Rusya Merkez Bankası, 26 Temmuz'da politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 18'e kadar yükseltmişti. Ülkedeki enflasyon oranı ise yüzde 9 seviyesinde bulunuyor ve Merkez Bankası bu oranı yüzde 4'e düşürmeyi hedefliyor.

Önceki Haber Fed Başkanı Powell: Faiz İndirimi İçin Zaman Geldi
Sonraki Haber AB’de Elektrikli Araçların Pazar Payı Düşerken Hibrit Araçlara İlgi Artıyor
Benzer Haberler