Ether ETF'lerine Yeşil Işık

Ether ETF'lerine Yeşil Işık

Bitcoin'in ardından Ether için de beklenen ETF onayı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan (SEC) geldi. BlackRock, yapmış olduğu açıklamada, iShares Ethereum Trust ETF'sinin (ETHA) SEC tarafından onaylandığını duyurdu.

SEC'in Onayı ve Yeni ETF'ler

SEC, bazı spot Ether Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını nihai olarak onayladı. ABD basınında yer alan haberlere göre, bazı spot Ether ETF'lerinin Salı günü işlem görmeye başlaması bekleniyor. Bu ETF'ler arasında BlackRock, Fidelity Investments ve Bitwise Asset Management tarafından yönetilen fonlar yer alıyor.

Şirketlerin Açıklamaları

BlackRock, iShares Ethereum Trust ETF'sinin 23 Temmuz'da Nasdaq'ta işlem görmeye başlayacağını duyurdu. Fidelity Investments ise Ether'in performansını takip edecek olan Fidelity Ethereum Fonu'nu (FETH) piyasaya süreceklerini belirtti. Bitwise Asset Management da Bitwise Ethereum ETF'sinin (ETHW) 23 Temmuz'da New York Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmeye başlayacağını bildirdi.

Bitcoin ETF'lerinin Onayı

SEC, ocak ayında spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını da onaylamıştı. Bu başvurular arasında Blackrock, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Bitwise, Grayscale Investments ve Invesco'nun yer aldığı firmalar bulunuyordu.

Önceki Haber Seçim Yarışı Kızışırken Fed'in Faiz Kararı Beklemeye Alınabilir
Sonraki Haber Boykotlar McDonald's'ı Vurdu: 2020'den Bu Yana İlk Kez Satışlar Düştü
Benzer Haberler