Boykotlar McDonald's'ı Vurdu: 2020'den Bu Yana İlk Kez Satışlar Düştü

Boykotlar McDonald's'ı Vurdu: 2020'den Bu Yana İlk Kez Satışlar Düştü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle boykot edilen McDonald's'ın satışlarının önemli ölçüde düştüğü kaydedildi. Şirket, 2024'ün ikinci çeyreğinde yüzde 1 düşüş yaşadı ve bu da 2020'den bu yana ilk kez oldu.

Satışlarda Düşüş

ABD'li restoran zinciri McDonald's, 2024'ün ikinci çeyreğinde yüzde 1 azalan satışlarını açıkladı. Bu da 2020'den bu yana ilk düşüş olarak kaydedildi. Şirketin ABD satışları yüzde 0,7, uluslararası satışları ise yüzde 1,1 ve 1,3 oranında azalma kaydedildi.

Gelir ve Kar Beklentilerin Altında

McDonald's'ın geliri ikinci çeyrekte neredeyse sabit kalarak 6,49 milyar dolar oldu ve 6,61 milyar dolarlık beklentilerin altında kaldı. Net kar ise yüzde 12 azalarak 2,02 milyar dolara kadar geriledi. Hisse başına kar da 3,08 dolar olan beklentileri karşılayamadı ve 2,80 dolara kadar düştü.

CEO'nun Açıklamaları

McDonald's CEO'su Chris Kempczinski, finansal sonuçlar hakkında yaptığı açıklamada, tüketicilerin harcamaları konusunda daha seçici davrandığını belirtti.

Boykotun Etkisi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle boykot edilen McDonald's, bu durumdan olumsuz etkilendi. Orta Doğu'daki çatışmalar, şirketin geçen yılın son çeyreği ve bu yılın ilk çeyreğindeki satışlarını olumsuz etkiledi.

Önceki Haber Ether ETF'lerine Yeşil Işık
Sonraki Haber ABD Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu
Benzer Haberler