İBB’nin Destekleriyle İstanbul’un Köyleri Canlandı

İBB’nin Destekleriyle İstanbul’un Köyleri Canlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), son 4 yılda 8.401 üreticiye toplamda 346 milyon TL'yi aşan bir destek sağladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı bu desteklerle, İstanbul’un köylerinde tarımsal üretim yeniden canlandı ve 51 bin hektarlık tarım alanı yeşerdi.

İBB Çiftçiye Destekle Başladı

2020 yılında başlatılan destekler, ilk etapta domates, biber, salatalık gibi yazlık sebze fideleri ile başlamıştı. 2021’de hayvancılık, mısır tohumu, kuzu besi yemi gibi desteklerle genişledi. 2022’de ise gübre, mazot ve buğday tohumu gibi destekler de eklendi. 2023 yılında, tarımsal üretimde su tüketimini azaltan malç naylonu gibi yeni destekler devreye girdi.

4 Yılda 95 Milyon TL’yi Aştı

İBB’nin sağladığı destek miktarı 2023 yılında 95 milyon TL’yi aşmış bulunuyor. 2024 yılında ise 55 milyon yazlık ve kışlık fide, çeşitli tohum ve mazot desteğiyle çiftçilerin maliyetleri düşürüldü.

Hayvancılık ve Balıkçılık Desteklendi

İBB, çiftçilerin yanı sıra 5.115 küçük ölçekli balıkçıya tekne bakım malzemesi ve koruyucu ekipman desteğinde bulundu. Ayrıca, arıcılara ve hayvancılıkla uğraşanlara yem desteği verildi. Destekler %100 hibe şeklinde sunuldu.

Tarım Arazileri Yeniden Canlandı

İBB’nin destekleri, İstanbul’un tarım arazilerini yeniden canlandırdı. Tarımsal alanlar 51 bin hektara çıkarken, çiftçilerin üretim maliyetleri azaldı. Bu destekler sayesinde İstanbul’un köyleri üretime geri döndü ve bölgedeki çiftçilik faaliyetleri yeniden hareketlendi.

Önceki Haber Emekli Maaş Sistemi Değişiyor: İşte Yeni Hesaplama Yöntemi
Sonraki Haber Ağustos Ayı Enflasyon Verileri Sonrası Kira Artış Oranı Belirlendi
Benzer Haberler