Trump'a Suikast Girişimi: Piyasaları Nasıl Etkileyecek?

Trump'a Suikast Girişimi: Piyasaları Nasıl Etkileyecek?

ABD eski Başkanı Donald Trump'a yapılan suikast girişimi, yatırımcılar arasında tedirginlik meydana geldi. Trump'ın Beyaz Saray'a geri dönme olasılığının arttığını ve bu nedenle piyasalarda hareketlilik beklediklerini iletti.

Cumartesi günü Pennsylvania'da düzenlenen mitingde Trump, suikast girişiminde kulağından yaralandı. Kanlar içinde kalan Trump, kısa bir süre sonra iyi olduğunu belirterek destekçilerine el salladı.

Singapur'daki Eastspring Investments'tan Rong Ren Goh, saldırı öncesinde Trump'ın başkanlık ihtimalinin doları güçlendirdiğini, bu olayın ardından doların daha da değer kazanabileceğini belirtti.

Başkanlık Seçimleri Üzerindeki Etkisi

1981'de Ronald Reagan'a yapılan suikast girişiminden bu yana ilk kez bir ABD başkanı veya büyük parti adayı vuruldu. Bu olay, 5 Kasım'da Trump ve Biden arasında yapılacak başkanlık seçimlerini etkileyebilir.

Piyasa Beklentileri ve Belirsizlik

Vantage Point Asset Management'tan Nick Ferres, Reagan suikast girişimi sonrasında anketlerde büyük bir artış yaşandığını hatırlatarak, Trump'ın da benzer bir artış yaşayabileceğini ve bunun belirsizliği azaltabileceğini belirtti.

Dünya liderleri ve ABD'li siyasetçiler, saldırıyı kınarken, bazı sektör yöneticileri de Trump'a desteklerini iletti.

Biden'ın Durumu ve Ekonomi

Son başkanlık münazarasında Trump karşısında zorlanan Biden, destekçileri ve bağışçılarından gelen eleştirilerle karşı karşıya. Reuters/Ipsos anketlerine göre, ABD seçmenleri için göç ve ekonomi ana konular olmaya devam ediyor ve birçok kişi ekonomi konusunda Trump'ı daha iyi bir aday olarak görüyor.

Piyasa Analistlerinin Beklentileri

Analistler, Trump yönetiminde daha şahin bir ticaret politikası, daha az düzenleme ve daha gevşek iklim değişikliği düzenlemeleri bekliyor. Ayrıca, Trump'ın vergi indirimlerinin uzatılması konusundaki yaklaşımı da bütçe açıklarıyla ilgili endişeleri artırıyor.

Tahvil ve Hisse Senedi Piyasaları

Uzun vadeli Hazine getirileri, ikinci bir Trump yönetimi olasılığıyla yükseldi. Hisse senedi fiyatları da yükselişte; S&P 500 ve Dow Jones endeksleri rekor seviyelere ulaştı. Goldman Sachs analistleri, Trump'ın zaferinin bazı şirketlerin kazanç görünümünü iyileştirebileceğini belirtiyor.

Trump'a yapılan suikast girişimi, piyasalar üzerinde belirsizlik yaratırken, yatırımcılar Trump'ın yeniden başkanlık koltuğuna oturma olasılığını dikkate alarak pozisyon alıyorlar. Ekonomi ve göç konularının ön planda olduğu bu dönemde, piyasa hareketlilikleri dikkatle izleniyor.

Önceki Haber İtalya, Türkiye'yi G7 Toplantısına Davet Etti
Sonraki Haber San Francisco Fed Başkanı Daly'den Enflasyon Açıklaması
Benzer Haberler