İtalya, Türkiye'yi G7 Toplantısına Davet Etti

İtalya, Türkiye'yi G7 Toplantısına Davet Etti

G7 Dönem Başkanı İtalya, ticaret bakanları toplantısına Türkiye'yi de davet etti. İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, bu davetin nedenini "G7'nin kapılarını, küresel ekonominin temel sorunlarını ele almak için öncelikli gördüğümüz muhataplara açmak istiyoruz. G7 kapalı değil açık bir organizasyon olmalıdır. Bu nedenle Brezilya, Güney Kore, Vietnam, Türkiye, Yeni Zelanda ve Hindistan'ın katılmasını istedim." sözleriyle ifade etti.

G7 Ticaret Bakanları Toplantısı

Antonio Tajani, İtalya'nın güneyindeki Reggio Calabria'da 16-17 Temmuz'da düzenlenecek G7 ticaret bakanları toplantısına ev sahipliğinde bulunacak. Bu toplantıda Dünya Ticaret Örgütü'nün reformu, küresel pazarlarda eşit şartlar sağlanması, ticarette çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomik dayanıklılık konularının ele alınacağını iletildi.

Türkiye'yi de Davet Ettiler

Tajani, G7'nin ticaret bakanları toplantısında, mart ayında Birleşmiş Milletler'in "Gazze için Gıda" projesine dair bir sunum yapacağını da söyledi. Ayrıca, G7'nin kapılarını, küresel ekonominin temel sorunlarını ele almak için öncelikli gördükleri ülkelere açmak istediklerini ve bu nedenle Türkiye gibi ülkeleri davet ettiklerini dile getirdi. Türkiye'yi temsilen Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın toplantıya katılması bekleniyor.

Dış Politika Açıklamaları

Basın toplantısında Tajani, Çin ile yapıcı ilişkiler kurulması gerektiğini ve İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Giorgia Meloni'nin Çin'i ziyaret edeceğini açıkladı. Ayrıca, Çin'in Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında Rusya'yı askeri olarak desteklememesi ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile barış masasına oturmaya ikna etmesi gerektiğini vurguladı. Tajani, İtalya'nın hiçbir askerinin Ukrayna'ya gitmeyeceğini de yineledi.

Önceki Haber ABD'de 4 Yıl Sonra İlk Kez Enflasyon Düşüşü! Faiz İndirimi Beklentisi Güçleniyor
Sonraki Haber Trump'a Suikast Girişimi: Piyasaları Nasıl Etkileyecek?
Benzer Haberler