Zelenskiy ve Harris'in Kritik Görüşmesinde 1,5 Milyar Dolarlık Yardım

Zelenskiy ve Harris'in Kritik Görüşmesinde 1,5 Milyar Dolarlık Yardım

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Barış Konferansı kapsamında ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası açıklama yapan Zelenskiy, "Harris'e, ülkemizin ihtiyaçları için 1,5 milyar dolarlık yardım sağlayan ABD'ye teşekkür ettim" dedi.

ABD'den Ukrayna'ya Büyük Yardım Paketi

Zelenskiy, İsviçre'de düzenlenen Ukrayna Barış Konferansı'nda ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir araya geldi. Görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Açıklanan ABD askeri yardım paketlerindeki silahların teslimatı, Başkan Biden ile İtalya'da vardığımız Ukrayna'ya ilave Patriot hava savunma sistemlerine ilişkin anlaşmaların uygulanması ve cephe hattındaki durumu ele aldık" ifadelerini kullandı.

Teşekkür Mesajı

Zelenskiy, Harris ile yapılan görüşme sonrasında ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı 1,5 milyar dolarlık yardım için teşekkür ederek, "Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e, ülkemizin ihtiyaçları için 1,5 milyar dolardan fazla kaynak ayıran çok önemli bir başka ABD yardımını açıkladığı için teşekkür ettim" şeklinde konuştu.

ABD'nin bu yardımı, Ukrayna'nın savunma kapasitesini artırma ve çatışmaların sürdüğü cephe hattında durumu iyileştirmeyi amaçlıyor.

Önceki Haber Apple Intelligence ile Zirveye Döndü: Apple Yeniden En Değerli Şirket Oldu
Sonraki Haber Nvidia, Dünyanın En Değerli Şirketi Oldu
Benzer Haberler