Fed Başkanı Powell: Faiz İndirimi İçin Zaman Geldi

Fed Başkanı Powell: Faiz İndirimi İçin Zaman Geldi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, para politikasında ayarlama yapılması gerektiğine dikkat çekti. Enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğine olan güveninin arttığını belirten Powell, fiyat istikrarını sağlarken güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemeye devam edeceklerine de vurgu yaptı.

Powell, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızının gelen verilere bağlı olacağını vurguladı. İş gücü piyasasının artık pandemi öncesine göre daha az sıkı olduğunu ve aşırı ısınmış bir durumdan uzaklaştığını ifade etti. Enflasyona yönelik risklerin azaldığını, ancak istihdam için aşağı yönlü risklerin arttığına dikkat çeken Powell, fiyat istikrarını yeniden sağlama yolunda önemli bir mesafe kat ettiklerini ifade etti.

Powell'ın konuşması, piyasalarda hareketlilik yarattı. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvili faizi yüzde 3,85'ten yüzde 3,79'a kadar geriledi, dolar endeksi düşerken, avro ve sterlin değer kazandı. Para piyasalarında Fed'in yıl sonuna kadar 100 baz puanlık faiz indirimi yapacağı beklentisi oluştu.

Önceki Haber Botsvana’da 2 Bin 492 Karatlık Dev Elmas Bulundu
Sonraki Haber Putin'den Enflasyon Uyarısı: Etkin Mücadele için Daha Fazla Eşgüdüm Çağrısı
Benzer Haberler