Kırşehir'de Altın Madeni Protestosu: Siyanür Tehlikesi

Kırşehir'de Altın Madeni Protestosu: Siyanür Tehlikesi

Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Dağçiftliği Köyü'nde altın madeni arama çalışmaları yapılmakta. Ancak bu çalışmalar, bölgenin çevresel olarak yok olma riskiyle karşı karşıya kalmasına yol açıyor. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, maden çıkarılmasına karşı olmadıklarını ancak siyanür ve diğer kimyasalların kullanımının çevre açısından büyük bir endişe kaynağı olduğunu ifade etti

Çevresel Tehditler

Dağçiftliği Köyü, göçmen kuşların konaklama noktalarından biri. Altın madeni arama çalışmaları için ruhsat verilirse, bölgenin ekosistemi ciddi şekilde zarar görecektir. Başkan Ekicioğlu, "Madenlerin çıkarılmasına karşı değiliz, ancak siyanür ve diğer kimyasallar kullanıldığında çevresel felaketler yaşanabilir" dedi.

Ekonomik Katkı Az

Ekicioğlu, Kırşehir'de 4 altın arama firmasının bulunduğunu ve Türkiye'den çıkarılan 39 ton altının sadece 1 tonunun ülke ekonomisine katkı sağladığını belirtti. Geri kalan 38 tonun firmalara ait olduğunu ve bu durumun bölge halkına fayda sağlamadığını vurguladı.

Bölge Halkının Endişeleri

Tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bu bölgede, maden firmalarının yer altı sularını kullanma planları büyük endişe yaratıyor. Vatandaşlar, su kaynaklarının kirlenmesi ve tükenmesi riskinden korkuyorlar. Başkan Ekicioğlu, "Bu talana karşı mücadele eden olarak anılacağız. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz" diyerek kararlılıklarını dile getirdi.

Önceki Haber Erdoğan: "CHP Borçlarını Ödemek Yerine Kaçıyor"
Sonraki Haber Büyük Şirketlerin Vergi Ödemediği İddiaları Gündemde: Hazine ve Maliye Bakanlığından Açıklama
Benzer Haberler